Intervju med Coach

mars 30, 2020 0 av admin

Fall har en ny tränare inför säsongen, nu är det hög tid att ta ett snack med hen om förväntningar inför säsongen, värvningsplaner och annat matnyttigt. 

Nya tränaren är ett bekant ansikte då han suttit som ordförande sedan föreningensbildande 2018. Ni vet säkert redan nu att det är David Gary Gustafsson som vi pratar om.

David, du har nu tagit fullt ansvar över föreningens herrlag inför säsongen 2020. Tränare, matchcoach, ordförande och mer därtill, kommer du orka säsongen ut?

  • Jag ser inga problem i att axla det ansvar som nu hamnar på mig. Föreningen behöver detta och jag är rätt man att föra Fall till nästa nivå. 

Nästa nivå kan inte vara svårt, ni har ju inte ens haft en nivå de senaste två säsongerna. Vad kan vi förvänta oss att se från Fall 2020?

  • Nya Fall är vinnande Fall. Vi har ett bra grund att stå på och hoppas kunna finna spets i de sista värvningarna klubben ska göra klart med. 

”Nya fall är vinnande fall” hur ser du på 9-0 förlusten i säsongsinledningen, är det verkligen ett nytt Fall?

  • Vi har ett nytt spelsystem att sätta, jag kan inte och kommer inte kräva att gubbarna sätter det direkt. Vi har en plan och kommer följa den i detalj! 

Redaktionen har fiskat upp rykten om nya spelare som är på G in, kommentarer?

  • Som vanligt är det mycket snack om vilka värvningar vi ska göra. Vi är vana med att det pratas. Jag vet att det pratas om 5st spelare. Jag ska tydliggöra vilka och hur det ser ut just nu.
  1. Tom Gunnarsson, ryktena om att Tom kommer till Fall startade egentligen förra året när han spelade i guldiga tröjan under Lithellscupen. Vi kan meddela att vi varit i kontakt med han agent (pappa Mats) och kommit överens om att Fall inte riktigt är rätt klubb för Toms utveckling. Jag är dock övertygad om att Tom en dag kommer vara skriven för Fall.
  2. Karl Widlund, Karl kom in i bilden under futsalsäsongen då han representerade Fall IF i två turneringar inomhus. Karl är en lång stark mittfältare som skulle passat perfekt hos oss. Karl spelade inte slutet av förra säsongen efter en konflikt med tränaren. Vi såg vår chans och gjorde vad vi kunde för att knyta Kalle men tyvärr kom Hallsbergs och bad på sina knän att Kalle skulle göra en säsong till i klubben. Vi kunde tyvärr inte matcha Hallsbergs bud och tyvärr kommer ni inte se Kalle i de guldiga kläderna kommande säsong. 
  3. Christoffer ”Halla” Hallafors, ryktena upp kom efter att Halla lite onykter stått och luftat sitt missnöje om speltid i Fjugesta på Satin nattklubb. Enligt vittnen ska han ha sagt följande ”Att Kim tvingar mig till 90 minuter match in och match ut är ohållbart. Alla som känner vet att jag inte ska ha mer än 65 minuter för att direkt efter klara en utekväll”. Vi hade Halla på kroken men i sista sekunden valde han att åka till Stockholm och bli influenser på heltid.
  4. Christian ”Crom” Karlsson. En spelare jag drömt om sedan klubben grundades. Cromen har precis den attityd som man kan önska från en spelare i Fall. Vi har ännu inte gett upp hoppet om Christian även om vi vet att det skulle bli tuffa förhandlingar med Pålsboda för att få en underskrift. Samma dag som vi får Crom att spela i guld kommer vi att börja leverera resultat. 
  5. Pontus ”Tillan” Tillqvist har valt att flytta från Örebro till Sköllersta. När man precis ska bli pappa så är Fall rätt klubb att lira i här spelar man på sina villkor (om man är duktig som Pontus vill säga) I Pontus får vi en outtröttlig spelare som kan leverera på de flesta positionerna. Vi räknar med att ha Pontus klar till seriepremiären. 

Tack för den långa utläggningen om rykten kring övergångar. När förväntas de nya spelarna att prese

Nya spelarna kommer att presenteras löpande. Redan under morgondagen kommer första spelare att presenteras. 

Som farsan brukar säga ”Den som väntar på något gott, han blir aldrig fet!”