Serieindelning och laginfo

mars 22, 2020 0 av admin


En fågel har viskat att serieindelningen för division sju är klar. Det blir två serier södra och norra. Det är många nya lag i seriespelet bland annat Ekhagen, Öfvre Adolfsberg, Finnerödja, Mullhyttan, BK EttFyra, Frövi IK. Väldigt roligt att nya lag startas och att vi återigen fått två serier. Vi kommer att skriva om alla lagen, mycket om några mindre om andra. 

Serieindelningen blir enligt våra uppgifter följande. 

Norra

BK Ett Fyra
Fellingsbro GoIF
Frövi IK
Glanshammar IF
GSBK
Järnboås IF
Nyckelby IF
Kopparberg BK

Södra
Pålsboda GoIF
Finnerödja IF
Fall IF
Ekhagen IF
Mullhyttan IF
Fjugesta IF
Öfvre Adolfsberg FC
Bobby BK

BK Ett Fyra

BK Ett Fyra är ett nystartat lag som kommer att ha sin hemmaplan i Vivalla. Själva skriver man följande på sin hemsida.
”Vårt syfte är att vara en del av Vivalla, att kunna utveckla och bidra med nåt gott. Vi som idrottsföreningen vill bygga broar mellan barn och ungdomar och vuxna. BK EttFyra är öppet för alla oavsett hudfärg religion osv.” 
Kul att se ett nytt lag i stan, vi har tyvärr ingen mer info om hur bra eller vilka spelare som man ska hålla extra koll på.

Fellingsbro GoIF

Tidigare år huserade Fellingsbro i div 7, man slutade säsongen -19 på en sjätteplats och missade A-slutspelet med 1 poäng. Sjutton gula kort och ett rött tre spelare som gjorde fyra mål vardera. Ett tufft spelande lag där man roterar väldigt många spelare. Under föregående säsong var det många olika spelare till matcherna och man hade svårt att få stabilitet i laget. På deras hemsida har det varit tyst och ingen information går att finna om laget. 

Frövi IK

Frövi lirade säsongen -19 i div 6. När säsongen skulle summeras hittade man Frövi på kvalplats neråt. I kvalet mötte man Bobby från sjuan och torskade första med 1-3 och vann andra med 2-1 vilket resulterade i att Frövi säsongen -20 får spela i division sju. Noterbart med Frövi är att Dan Norberg och Johannes Halvardsson stod för 51% av målen Frövi gjorde framåt. Dan 14 Johannes 11. 

I år har FIK gått starkt där man slagit Nora BK och Marieberg på försäsongen. Två tränare som är taggade och en bred trupp gör att vi kommer hitta Frövi i toppen av serien när säsongen är slut. 

Glanshammar IF

Förra året slutade Glanshammar på en fjärdeplats i serien. Glanshammar var ett väldigt ojämnt lag där de vissa stunder var bland de sämsta lagen i serien och som när allt stämde lika väl hade kunnat var ett topplag i femman. 

Inför stundande säsong har Glanshammar värvat in Daniel Larsson och Johan Legin både från IF Eker. Båda nyförvärven har alltså erfarenheter från spel i div 4 vilket kommer vara till stor nytta i Glanshammar. Utöver dessa två värvningar finner vi också två nygammal spelare i Rickard Gustafsson och Simon Lahti Larsson, sjukt bra nyförvärv i ett redan bra lag. Staben är nygammal,huvudtränare Jocke fortsätter och till sin hjälp kommer han att ha Fredrik Larsson, (Spelande assisterande) Richard kommer att vara målvaktstränare. Resultat hittills:

Glanshammar – Fall 9-0
HOIF – Glanshammar 2-5
Hovsta – Glanshammar 1-5
Glanshammar – Forsby 3-2

GSBK

Guldsmedshytta och Strossa bk spelade förra året i sjuan och kom 4a från slutet. Inför förra säsongen slog man ihop sig med Lindesbergs reservlag för att få en större och slagkraftigare trupp. Uppenbarligen fungerade det inte så bra då resultaten uteblev. 

Iår har man gjort klart med två nya tränare med Christer Olsson & Sören Eriksson. Första matchen i Eksjöhuscupen blev man tvungen att lämna WO då man inte mäktade med att få ihop lag. 

Järnboås IF

Förra året hittade vi  Dräparn, mördarn, slaktarn, släggan, Snipen, Kamikaze Calle mfl i Järnboås. Flest mål gjorda i sjuan gjorde Calle Olsson hemma hörande i Järnboås. Trotts Calles 14 baljor landande Järnboås på en blygsam åttonde plats i serien. Inför stundande säsong har man valt att mörka nya tränare, nyförvärv osv. Det enda vi vet om järnboås är att vi inte vet något. 

Nyckelby IF

Nyckelby, sjuans skönaste gäng. Ett lag som vi inte vet så mycket om. Jag tror inte att laget hade särskilt höga förväntningar resultatmässigt förra året och jag tror samma sak inför iår. Ett gött gäng som lirar boll för att det är skoj. 

Kopparberg BK

Kopparberg slutade på näst sista platsen förra året. Vi vet ingenting om Kopparberg förutom 1 sak. Om de lyckas övertala Mackan Jansson att lira fri roll kommer de att bli ett slagkraftigare lag.

Pålsboda GoIF

P-Boda slutade förra säsongen med att dra sig ur serien och därmed bli uteslutna därav har vi ingen placering på dessa. I grundserien slutade Pålsboda på en femte plats. Flest gjorda mål som alltid Patrik ”Parre” Larsson trots flera matcher som mittback och mittfältare. Pålsboda har inför haft svårt att få ihop lag och därför valt att inte delta i den årliga Myrsjöhuscupen. 

Spelare in: 
Spelare ut: 
Viktor Johansson – Sturehov
Oskar Johansson – Högsjö
Patrik Elmersson – Fall IF
Albin Vörde – IK Ekhagen

Pålsboda är svåra att scouta då det är frågetecken på spelare som kan göra skillnad på om pålsboda är ett topplag eller ett bottennapp. Spelare som Christian Karlsson, Alexander Zetterlund, Emil Larsson, Pierre Ljuden, Robin Karlsson, Peter Bjurenholt, Peter Strömberg, Thomas Strömberg, Ulf Gunnarsson. Som ni ser är pålsboda oerhört svårscoutade.

Finnerödja IF

Året 2018 var Finnerödjas år. Finnerödja hade fått ihop en kalastrupp med Phille Hjalmarsson som superstjärna. Allt gick deras väg och när alla var med i protokollet var de ostoppbara. Säsongen -19 var ungefär lika dålig som -18 var bra. Man hade tappat Hjalmarsson till Vretstorp och efter det gick det utgör. Nu är man tillbaka i sjuan och vi ska nu se vad Finnerödja kan hitta på. 

Finnerödja har lyckas behålla stora delar av trupper samt tränaren Joni Makkonen. De stora förändringarna inför årets säsong är att FIF inte tillåter något fusk på försäsongen. Årets första match spelades mot Hovsta  och slutade 10-1 fördel Hovsta. Årets andra match spelades mot Vivalla där FIF gick ur segande med siffrorna 7-4.

Fall IF 

Fjolårets flopp  har iår rustat för att vinna minst 100% fler matcher än föregående säsong. Bland annat har laget lyft in Gary Gustafsson som coach. Mer om fall hittar ni på www.fallif.se 

IK Ekhagen

IK Ekhagen är ett nystartat gäng där många drar likheten till Fall IF. Laget styrs med järnhand av Viktor Larsson som också är andra tränare i Sköllersta IF. 

Rykten säger att följande spelare är klara för klubben.
Rasmus Cajfeldt, Joel coelho, Tesh, William Åkerhielm, Emil Dagh, Albin Vörde. Det kommer att krävas mycket av Viktor för att få laget speldugligt till seriestarten, jag tror inte att han kommer lyckas och vi kommer finna Ekhagen längst ner i tabellen när året är slut.

Mullhyttan IF

Mullhyttan har inför året ingått ett samarbete med Lekebergs IF för att säkerställa att man kan ha ett seniorlag säsongen ut. Hitills har man spelat 2 match och då mött Kilsmo och Åmmeberg.  Matchen slutade till båda i försluts resultatet skrevs 3-4 och 1-5. Vi får se vad Mullhyttan hittar på för skoj, roligt att de drar igång igen efter ett års vila. Välkomna tillbaka!

Fjugesta IF

Kim Palmroth har fortsatt förtroende sen fjolårets niondeplats i division 7.

Det ryktas om att efter förra årets succécomeback Kristoffer Ringström ska komma tillbaka igen. Ringström som rullade in 4 mål på 1 match förra säsongen.
Tyvärr så har Fjugesta fått kanske seriens tyngsta spelar tapp, Vi pratar självklart om Christoffer ”Halla” Hallafors. Halla som till vardags är en entreprenör av rang för sin ålder har lagt det åt sidan, köpt sig en Porsche, flyttat till Stockholm, bytt ut Falcon mot Moet och satsat på livet som influenser på heltid.

Öfvre Adolfsberg FC

Vi vill hälsa Öfre Varmt välkommen tillbaka i seriespel efter 1 år som reservlag åt Adolfsbergs IK

Efter många år i div 4 valde Öfvre att dra sig ur serien och spela reservlagsserie 2019. Öfvre-legenden Putte Husa var en av många spelare som gjorde comeback i Öfvre under förra året. 
Öfvre själva har gått ut och sagt att de ska vinna serien, det måste betyda att de fått tillbaka ett ganska slagkraftigt lag. 

Bobby BK

I min uppväxt så var det riktiga Bobby BK som gällde, vi pratar om legender som t.ex Putte Sundström, Kimmo, Joppe, Domar Tobbe, Simon Hjalmarsson.

Det gamla Bobby bk rökte ett gäng cigg i halvtid, glömde meddela domaren var matchen skulle spelas, och sen kom dom aldrig i tid.
Det nya Bobby BK är svår scoutade då man inte har en aning om vilka som ska spela, då dom har nya spelare hela tiden. Bobby bk slutade förra året på en tredjeplats i division 7, och kan nog ses som ett på förhand topplag i årets division 7