Materialare kampen!

Många tror att en fotbollsmatch avgörs på fotbollsplanen. Det gör den inte. För att vinna en fotbollsmatch krävs det mycket mer än 11 spelare som kan passa och skjuta en fotboll. Bland det viktigaste är förberedelserna. Finns det matchkläder? Om ja, är kläderna tvättade?
Hänger tröjan på rätt plats? Har vattnet rätt temperatur? Finns det västar till avbytarna? Finns taktiktavlan på plats? Finns det tejp? Finns det rätt tejp?

Ovannämnda frågor är bara några få av de som alla materialarna kämpar med inför, under och efter varje match. Och med anledning av det har vi tagit oss ett snack med materialförvaltarna i respektive lag.

Först ut Snoddas.

Hur länge har du varit materialförvaltare i Pålsboda GoIF?
-Jag är nu inne på mitt femte år.

Tröjor ska strykas, skor ska putsas, vatten ska fyllas. Uppgifterna är många. Rykten säker att det är otroligt svårt att hålla Patrik Larsson helt nöjd. Frågan lyder följande: Är Patrik den mest krävande spelaren i Pålsboda? Om nej vem är det?
-Svaret är enkelt…     Patrik Larsson.

Vilken är din svåraste uppgift som materialförvaltare?
-Att leta på rätt strumpstorlek till varje spelare, hålla rätt temperatur i vattenflaskorna, att INTE brygga för svagt kaffe (Patrik Larsson) är just väldigt krävande med vilket kaffe som serveras.

Mest motvilliga uppgiften man har att göra som materialförvaltare?
-Jag vet inte hur det ser ut i andra klubbar men för mig så är valet självklart. Efter matcherna är Cromen så jäkla stel att han inte kan schamponera ryggen själv så då blir någon annan tvungen att hjälpa han med den uppgiften och det ingår tydligen i mitt uppdrag…

Efter fem år som materialare i Pålsboda så har du hunnit med att besöka de allra flesta arenorna i länet. Fall If har troligen det sämsta omklädningsrummet sett till materialförvaltarna. Frågan är vilken arena som är bäst sett till materialarna?
-Alla arenor har sin charm så frågan är väldigt svår. Men är det någon som sticker ut så är det Östansjös nyrenoverade, det har Limpan och co fått riktig stil på!

När jag har dig på tråden så känns det som att vi en gång för alla måste reda ut hur det står till gällande ryktena kring att du har ett kontrakt med fall IF. Bekräftar du eller dementerar du?
Det är något som bara drunkenSnoddas kan svara på 😉

Kommer du att delta i efterfesten på tingsgården efter matchen, oavsett resultatet?
Det blir ingen fest utan Snoddas!

Sist men inte minst hur slutar matchen?
0-2 och Pålsboda rycker i tabellen!

Sist ut Daniel och Adam!

Att vara materialförvaltare i Fall If kan inte vara den enklaste uppgiften. Vad är svårast?
– ”Daniel” I uppgiften som materialförvaltare för Fall IF ingår det utöver de vanliga uppgifterna att fylla vatten osv att vara, sjukvårdare, massör, assisterande tränare, domaransvarig, hörnflaggsansvarig och kontaktperson. Att det heller inte finns några pengar i föreningen gör ju det hela inte enklare. Nu har vi i alla fall snott en sjukvårdsväska ur Adams bil så nu har vi en sjukvårdsväska som i alla fall innehåller plåster och en sax. Nästa sak att stjäla är ett bandage och eventuellt en ispåse!

-”Adam” jag tyckte synd om Daniel det blev för mycket för grabben att ta hela ansvaret själv, jag har därför klivit in som spelande materialare. Mina uppgifter är att se till så att bollarna har rätt luftmängd och att kläder finns på plats. Det förstnämnda är inte det lättaste då vi har 4 olika modeller av totalt 7st bollar och alla beter sig olika vid olika lufttryck.

Vad är roligast att vara materialare i Fall IF?
-”Daniel” Spelarna, laget, atmosfären det är en fantastisk förening. Ingen klubb kan gå så dåligt som vi gör och samtidigt ha så roligt. Jag älskar myrslokarna.

Vad gör Fall IF så speciellt?
-”Adam” Gemenskapen och kärleken. Alla får vara med och hela förening andas glädje. Ta tex derbyt nu på fredag. Efter matchen har vi bjudit in alla på en gemensam efterfest, oavsett resultat så kommer den bli kul. Pålsboda, domare, publik, alla är bjudna. Det tycker jag visar på orden jag tidigare nämnt!

Att vara materialare i seriens fattigaste förening hur ser ni på det?
– ”Daniel” det finns både för och nackdelar. Tex så är det inte lika krävande som i en rik förening. Tex om någon spelare frågar vart tejpen är så behöver man inte leta för man vet att vi inte har haft råd att köpa någon!
-”Adam” Men det kan vara lite frustrerande också, tex om någon blir skadad så springer man ut på planen med en vattenflaska och hoppas bara att killen inte skadat sig för vi har i alla fall  inget som vi kan laga han med.

Kul att få en pratstund med er, hur kommer matchen att sluta på fredag?
-”Adam” Jag tippar 3-3 Niklas gör hattrick med 3st bicykletas!
-”Daniel” Som evig optimist så tippar jag 4-1 till Fall! Asplund visar vägen genom fint huvudspel!

Det var allt för denna gång, håll utkik på hemsidan för flera intervjuer!

Ses på fredag!