Matchreferat Järnboås – Fall

Matchreferat Järnboås – Fall

maj 11, 2019 0 av admin

Vi kommer att skriva om Fall IF, men först så tänker jag att ni behöver läsa vad som hände innan matchen mot Järnboås. Texten som ni ser här nedan var tänkt att publicera precis innan match men med anledning av tekniska problem så kunde vi inte släppa den. Bättre sent än aldrig, nu kommer den. För dig som bara vill läsa om hur matchen gick, du kan scrolla förbi de första två sidorna.

 

Inför Järnboås

Tänker att vi delar med oss av en snabb summering av försäsongen och sen tänkte jag att jag tar ett snack med mig själv där jag kan svara på lite frågor och att vi avslutar med att presentera truppen mot Järnboås.

Försäsongen
Det låter skrämmande och nästan lite läskigt att ens skriva ordet försäsong. Men vi skriver några rader om den i alla fall så ska ni se att det inte är så seriöst som det låter. Vi anmälde oss till Myrsjöhuscupen och fick därmed 3 matcher innan säsongen skulle dra igång. Precis samtidigt som vi skrev in oss i Myrsjöhuscupen så bokade ED en träningsmatch mot ”Krigarna från skogen”.

Mardrömsgrupp i cupen men resultatet över förväntan. Förutom tre enkla poäng mot Laxå så fick vi möjligheten att lufta många olika spelare och se hur vi ska göra för att få ut så mycket som möjligt från dessa. Förutom de fyra matcherna vi spelat har vi också haft 5 träningar (Vi snodde halva Sköllerstas plan) Träningarna är inte så mycket att skriva om vi spelar mest match på träningen och om matcherna kan ni läsa i tidigare referat.

 

Inför Matchen

Fall kommer till spel mot Järnboås utan sex tunga namn. Joel och ED som har ganska lika spelstilar är tyvärr skadade och kommer inte till spel. Båda spelar sittande mittfältare och fungerar likväl som bollvinnande spelare som defensiva speluppläggare. Dessutom saknas vårat nyförvärv Törna som tyvärr har tatuerat sig och inte kan spela pga infektionsrisk, i Törna tappat vi massor med erfarenhet, en fantastik vänstordojja och en spelare som faktiskt skulle kunna göra något vettigt på våra fasta situationer. Oliver tvingades kasta in handduken vid 22:40 då han blivit attackerad av en influensa och kommer inte att vakta kassen i morgondagens match. Lindblad & Gurra är bortresta och har tyvärr inte möjlighet att delta i mötet mot ”Krigarna”

Hur gör då Fall när 6st startspelare är borta?

 1. Vi börjar med att ha en föreningsomröstning om hur vi ska ställa upp laget. Förslagen som fanns att välja på var rakt 4-4-2, 5-3-2 med libro, eller 3-1-3-3. Föreningen röstade fram det sistnämnda förslaget som ni också kan se på bilden. Bra idé? Ingen aning!

 

Bredden i truppen är det i alla fall inget fel på, trots de sex tidigare nämnda så har vi en bra bänk och en bra elva att lira med imorgon. Trupper ser ut som följande.

Isak vaktar kassen

Östlund, Jonni, Asplund.
Niklas sittande mittfältare framför de
Edwin framför Niklas i en fri roll
Pelle och Simon B på varsin kant
Glenn släpar och hämtar boll
Gary och Elis springer på allt

Tanken med detta är att vi ska försöka skapa målchanser genom att kombinera långa bollar mot Glenn med att spela oss upp i banan. Östlund och Niklas har fina fötter som med lätthet kan klippa iväg bollen över halva planen och skapa farligheter genom att Glenn skarvar vidare. Vi har också alternativet att spela på kanterna där vi har fruktansvärt snabba spelare som kan göra sin gubbe och slå tidiga inlägg på de tre anfallarna och Edwin. Med mycket folk i box kommer det skapa oreda hos motståndarna och förhoppningsvis leda till en strut eller två.

Försvarsmässigt? Har man seriens tre bästa backar behöver man inte tänka försvar.

Orken? Vi med största sannolikhet att rulla många byten och det till våran fördel då bredden i truppen är stor och det kommer knappt märkas skillnad när vi gör ett byte (Förutom att vi får in pigga ben på planen)

 

Förutom att vi möter de som är tippade 3a i serien så blir detta en enkel match. Förresten så har ni mitt tips av div 7 här nedan.

 

 1. Glanshammars IF
 2. Fjugesta IF
 3. Järnboås IF
 4. Pålsboda Goif
 5. Hovsta IF
 6. GSBK
 7. Bobby BK
 8. Fall IF
 9. Garphyttans IF
 10. Nyckelby IF
 11. Felingsbro GoIF
 12. Kopparbergs BK
 13. Hällefors AIF

 

Matchreferat
Fall IF hade röstat att det skulle spelas en typ av 3-4-3 uppställning (se bild) om man kikar på bilden så ser man också hur svårt det är att vara coach för Fall IF. Kort innan match blev det tyvärr som så att Lindblad fick lämna återbud och vi fick där i en tung post att fylla.
På tal om ”fylla” När laget anländer till Järnboås så saknas vår vänsterforward. Senaste livstecknet från Edwin var en bild från snapchat där det stod 7-8st långhylsor på tvbänken och NHL rullade på TVn, då var klockan runt 06:00. 104 samtal senare så kommer sedan ett sms där han meddelar att han letar efter en chaufför som kan köra han till matchen. Sagt och gjort chauffören lämnade av Edwin ca 30 min in i första halvlek.

I bilen mot på väg mot skogarn i norr pratades det om att i år är det vår tur, nu ska vi vinna matcher, det här kommer bli kul! (samma sak som förra året där vi var taggade som fan, efter att nästan slagit Östansjö IF på försäsongen, ett lag i div 5. Brunch på brändåsen och inget som kunde gå fel. Tyvärr gick något snett och Finnerödja utklassade oss med 9-2 i seriepremiären.)
Men men det var som bortblåst och nu var det en ny säsong, en ny match och ett nytt motstånd!

Domaren Micke Svensson hade precis tagit ett djupt andetag och skulle till att blåsa i pipan för att rulla igång matchen då han insåg att Fall IF hade för mycket folk det tekniska området. Barskt stegade han fram berättade att publik inte får vara i det tekniska området, punkt. När vi berättade… (Nu kom grannen och knackade på precis när jag fick upp skrivfarten, återkommer.)
Jo, När vi berättade för Micke att vi har sex personer i staben och 7 avbytare, vände han tillbaka och gick mot mittcirkeln.

Micke blåser i pipan och matchen är igång. Idag orkar jag inte skriva ett vanligt referat så jag berättar höjdpunkterna och varför det gick som det gick. Matchen slutade 5-2 till Järnboås. Största anledningen till det är att ”Mördar ´n” i Järnboås körde över oss. Med facit i hand kanske vi inte skulle lirat med 3 backar när Järnboås hade Mördaren sprang runt på vänsterkanten… Varför vi inte gjorde så mycket mål berodde också på deras livsfarliga målvakt, vilken jävla best. Han körde över oss helt, våra pojkar kom in i halvtid med tårar i ögonen för att de var så rädda. Första målet Jävligt bra placerad boll av publikfavoriten Jonte i Järnboås. Ta bort dessa 3 spelare och Fall IF ges möjlighet att rulla hem med tre pinnar.

Matchen Guldklimp gick till Mackan Östlund och Chrille Wistrand.

 

Ses på lördag 15.00 då Kopparberg BK gästar Sköllervallen!