Matchreferat Fall IF vs Järnboås IF

Matchreferat Fall IF vs Järnboås IF

maj 3, 2019 0 av admin

Ölhävarna mot Benknäckarna hur skulle den matchen ta sig? Fall IF kom till matchen med 23 spelare, helt perfekt att kunna byta hela laget då det inte finns många kroppar i Fall som är gjorda för att lira 90.

Första halvan av matchen lirade fall 4-4-2 och jag har tyvärr ingen aning om hur Järnboås formerade sina mannar. Första halvleken var ganska så chansfattig där inget av lagen övertygande. Halvleken var så tråkig att domaren blåste av redan efter 42 minuter.

Andra halvlek, Järnboås med trötta ben skulle nu möta ett helt nytt Fall där vi nu prövade taktiken att lira med en trebackslinje. (lättare att nyttja offsidefällan på det sättet) Med bara tre spelare i backlinjen var det nu bäddat för en målfest. Värt att notera vara att Fall hade inne en spelare på prov för att se vad han gick för, mannen vi pratar om är ingen mindre än Pontus Tillqvist. Tillan placerade vi i det centrala mittfältet för att inte behöva ta några långa löpningar. Det hjälpte inte efter 75 minuter fick ambulanslacke köra Tillan till sjukan.

Så hur gick andra halvlek? Blev det någon målfest?
Elis fick hänga sin första balja i Fall och belönades i och med det ett kontrakt med klubben. Järnboås kvitterade efter en liten stund och 1-1 stod sig länge trots många fina målchanser från de guldiga.
tillslut kom 2-1 målet genom Gurra som med en fantastisk fin fint lurade ner målvakten och enkelt kunde ta en promenad runt han för att sedan rulla in bollen i mål.

Sammanfattningsvis kan man säga att det kanske var lite ojust att vi hade 12 avbytare medans Järnboås bara hade 4. Fantastiskt roligt att få vinna sista matchen innan premiären mot just Järnboås.

 

Guldklimp till Mackan Östlund för ett fantastiskt bra utfört arbete defensivt, och för hans otroliga crossbollar.