Matchreferat Fall IF – Axbergs IF

Matchreferat Fall IF – Axbergs IF

april 12, 2019 0 av admin

De som bryr sig har säkert redan läst referatet som Axberg har skrivit om matchen. Det är lite fel och vi väljer nu att skriva och berätta hur vi såg på matchen.

Fall IF startade med två straffar, Niklas dundrar in den ena och Jonni den andra. Lysande tänkte Fall då lirar vi defensivt och ser till att hålla nollan så vinner vi gruppen. Nu vet jag inte vem som räknade för det hade behövts en tremålsseger för att komma före Axberg och med tanke på att Frövi vann med 5-0 mot Laxå så behövdes det 3 mål för att gå vidare, så var det med det.

Sagt och gjort Fall ställde upp med ett rakt 4-4-2 spel där vi startade från vänster med Bengtsson-Jonni-Glenn-Markus Mittfältet från vänster Simon B-Lindblad-Joel-Pelle i anfallet hittade vi Niklas och William. Typ fem minuter in i matchen fick Axberg chansen att slå en boll från hörnflaggan vilket självklart resulterade i ett mål. (Alla fasta mot Fall är mål)

Efter målet ryckte vi upp oss lite (ingen vågade annat när Lindblad stod på mitten och skrek) vi fick någon chans och Axberg någon. Efter 35 spelade minuter fick tyvärr Axberg ett kanonläge efter en kommunikationsmiss och kunde utnyttja det och enkelt göra 2-2. 3-2 målet kom efter drygt 40 spelade och jag minns faktiskt inte vad som hände.  Och precis innan halvlek sparkade någon av våra lirare ner en kille i Axberg och olyckligtvis så var det innanför straffområdeslinjen och domaren tvekade inte utan pekade direkt på straffpunkten. 4-2, halvtid och alla trodde matchen var avgjord.

Halvtidssnacket handlar om att kriga på för varandra visa lite hjärta och att vi i bästa fall kan gå vidare i cupen på 4-4 om Frövi skulle torska. Sagt och gjort efter lite ommöblering i truppen och med en spelidé  att sparka långt gick vi ut med huvudet högt och skulle nu vända på det här! Niklas ner som mittback var en lysande idé första 40 sekunderna sedan kom en perfekt otajmad ful tackling som borde resulterade i röttkort men domaren viftar med ostskivan istället och Niklas klarar sig lindrigt undan, den som inte klarar sig lindrigt undan är killen som Niklas precis kapat. Nazrawi som han hette låg och skrek diverse könsord och fick se det röda. Nu blev det match av det hela!

4-3 kom i den 55 minuten, Glenn som tidigare blivit uppflyttad i banan visade upp några sköna sulfinter och tog med sig bollen till straffområdet där han rutinerat lyfta bollen på motståndarens arm vilket resulterade i en straff som Jonni förvaltade på bästa sätt.

Fall har efter det ett högt tryck och spelar med stort självförtroende. I den 75 ställer vi om laget till en uppställning ingen tidigare skådat. 2-2-3-3. Det gjorde också att vi kunde byta hela anfallet samtidigt och på så sätt hålla ett högt tempo i matchen. I den 85 kommer dock oturen igen och Fall släpper in 5-3 och matchen blir därmed dödad.

Sammanfattningsvis så var det en okej genomförd match. Nästa match blir mot samma motstånd som vi ställs mot i seriepremiären Järnboås.

Guldklimpar ska delas ut!

3st GK Elis, Alltså vilken jävla match rent utsagt!
2st GK Glenn, Skönt att lagets farfar är tillbaka. Fantastisk rutin och vilken kämparglöd!
1st GK Lindmark, Skulle jag ställas mot Lindmark skulle jag gå och byta.