Speltips div5 Örebro Coolbet

Speltips div5 Örebro Coolbet

april 7, 2019 0 av admin

Fall IF möjligheten att i samarbete med Coolbet möjlighet att ge ut en rabattkod vid registrering.

Kanske har du tänkt att spela på div5 eller så har du helt missat att det går att spela på div 5 i Sverige. Vi har i alla fall rekat lite och har ganska bra insyn i många klubbar och därför tänker vi att vi kan dela med oss av lite intressanta tips som kan vara bra att tänka på om du har tänkt att satsa en slant.

Vi kommer inte att skriva lika mycket om alla lag då vissa lag enligt oss absolut inte är spelvärda och då lägger vi inte lika mycket energi på dessa.

Odds på att vinna div 5 från Coolbet:

 1. Små IF 2.6
 2. Hidingsta IK 2.9
 3. Ervalla SK 5.5
 4. HOIF 7.5
 5. Sköllersta IF 8.0
 6. Mariebergs IK 10.0
 7. Kilsmo IK 15.0
 8. Laxå IF 15.0
 9. IFK Hallsberg 18.0
 10. Örebro SK Söder 51.0
 11. Lillkyrka IF 81.0
 12. Axberg IF 81.0

Vi skriver om varje lag och rekar spelvärdet uppifrån och neråt.

Små IF 2.6
Små IF slutade förra året på åttonde plats i tabellen, kan låta illa men man ska också beakta att det endast var sex poäng upp till kvalplatsen. Små har under vintern varit väldigt aktiva på transfermarknaden och hämtat ett flertal spelare från Öfvre Adolfsberg IK som spelade i div 4 förra säsongen. Om man tycker att det är att spetsa till truppen så är det ingenting jämfört med värvningen av Johannes Gustafsson. Johannes har tidigare i sin karriär varit lagkapten i IK Frej, (Superettan) och kommer närmast från Rynninge IK. Johannes är i grund och botten mittback men i div 5 kan han med lätthet spela på samtliga positioner.

Under försäsongen har SMÅ IF Vunnit över Stene IF 5-2 (2 straffar för Stene) Slagit Kilsmo IK med 3-0 som spelar i samma division och man har spelat 1-1 mot Pålsboda GoIF (Pålsboda hade 1 straff)
Små har alltså inte släppt in något spelmål under de tre första cupmatcherna och då ska man också tillägga att Johannes Gustafsson inte har spelat ännu! Små kommer att bli otäckt bra och mitt tips är att de vinner div 5 i år. Serien kommer dock att bli jämn, väldigt jämn och med anledning av det sätter jag ett lågt spelvärde på Små även om jag håller de som favoriter. 5 av 10 i spelvärde.

Hidingsta IK 2.9
Hidingsta har inlett Myrsjöhuscupen med 1 vinst och en förlust. Vinsten kom mot Fjugesta som är ett nystartat lag i div 7 med målsättning att vinna sjuan, Fjugesta har spelar som kan spela mycket högre upp, därför starkt av Hidingsta att vinna den matchen trots att Fjugesta hade en bonusstraff.
Förlusten kom mot Ervalla 1-0 som man också ska tampas med i serien när den startar om 2 veckor.

Hidingsta är väldigt likt HOIF det är ett lag med stora starka spelare som aldrig viker en tum. Nu på försäsongen så har de inte kunnat ställa upp med fullt lag någon match pga av att spelare varit bortresta, sjuka eller skadade. Det gör inte Hidingsta så mycket då de har en stor bredd på truppen och spelidén är att vinna matcherna genom ett fysiskt spel. Tillägga om Hidingsta är att de har dispens för sin hemmaplan för att den är så liten.

Hidingsta kommer att vara i toppen av serien när man i september räknar ihop alla poäng, men de kommer inte att vinna och anledningen till det är pga att de kommer förlora för många bortamatcher.
Hidingsta ger i odds 2.9ggr pengarna och det är på tok för lite för att man ska finna ens en gnutta spelvärde i det. Jag ger Hidingsta 2 av 10 i spelvärde.

Ervalla SK 5.5
27 december -18 gjorde Ervalla klart med en ny tränare, personen som kommer leda Ervalla under säsongen -19 heter Markus Lundin och är 27år ung. Markus har tidigare spelat i Ervalla och har då stått i mål. Detta ser jag som något negativt då jag tror det hade varit bättre om man plockat in någon utifrån. Det är lätt att det blir en kompismentalitet och att kompisen spelar istället för den duktigaste. Jag ska absolut inte såga Markus utan ger istället ett lycka till!

Ervalla åkte förra säsongen ur div 4, efter att ha hamnat på kvalplats och sedan förlorat kvalet mot Real Örebro. Det tog på krafterna och därefter har man tappet spelare, det kommer bli tufft för Ervalla om de ska sluta topp 3 iår. Med 5.5 gånger pengarna så ger jag de i alla fall ett spelvärde på 6/10 och det är för att rutinen från div 4 sitter i och man kan spela fotboll. Med 2-3 nyförvärv och om tränaren lyckas få upp motivationen så skulle spelvärdet öka massvis!

HOIF 7.5
HOIF slutade på en sjätte plats i tabellen förra året tag i beaktande att serien var väldigt tajt säsongen -18. Bara 2 poäng från kval uppåt.

HOIF är väldigt likt Hidingsta till spelet, man går in tufft i duellerna och spelar fysiskt. Varje spelare i HOIF är beredd att dör för klubbmärket. HOIF är så hårda att de inför säsongen renoverade upp sin grusplan!

Tyvärr kommer det inte räcka i år då femman är bättre än på många många år och HOIF kommer att hamna i mitten av tabellen. HOIF är starka på fasta och det är där som målen framåt kommer att ske. Laget har ingen utpekad skyttekung utan där tvingas hela laget ta ansvar, som exempel så slutade den person som vann den interna skytteligan förra året på 6 gjorda baljor. Emil Ledin som vann skytteligan har förövrigt bytt klubb och gått till värsta konkurrenten SMÅ IF. Värt att lägga till är att HOIF förra året hade 15 olika personer som noterades för mål.

Att spela HOIF till 7.5 gånger pengarna är vansinne och ingen vettig person borde göra det. Serien är alldeles för tuff för att HOIF ska vinna den. Borde ge 20ggr pengarna minst.
Jag ger spelvärdet på HOIF 2/10.

Sköllersta IF 8.0
Tänk på att här skrivs det lite med hjärtat då Fall IF och Sköllersta IF har ett samarbete!
Sköllersta behåller samma trupp som året innan det stora frågetecknet är om skyttekungen Frej kommer tillbaka från sin utlandsresa eller om han förblir kvar där. Frej noterades för 11st mål förra året.

Sköllersta som har kvar Niklas som tränare kommer likt förra året försöka spela fotboll och rulla ut motståndarna. Kantspelarna kommer att bli oerhört viktiga för Sköllersta och som jag tidigare sagt så tror jag att Albin Björnram kommer att vinna poängligan i div 5. Abbe kommer att göra många målgivande passningar samt kommer han att hitta nätet från vänsterkanten minst 10gånger. Säsongen innan gjorde han 7 mål.

Att Sköllersta är stabila i försvaret är inget att fundera på man behåller samma spelare som förra året där vi finner kapten Dahlberg styrande i backlinjen. Sköllersta har fått in en vass värvning i Solomon Babyesiza. Salomons senaste klubbadress är Adolfberg som huserade i div 3 året innan.

Det stora frågetecknet som jag finner i Sköllersta är vem som ska göra målen? Sköllersta saknar en boxspelare. Frågetecknet kan rätas ut genom samarbetet med Fall, då Fall IF precis har gjort klart med Fredrik Törnqvist. Fredrik är tidigare känd i Sköllersta då han spelat där under sejouren när Sköllersta var i Div 3. Om Fall också gör klart med den ryktade spelaren Robin Karlsson Skulle det kunna bli ett lyft för Sköllersta också då Robin har kvalitéer för långt högre än div 5.

Om Sköllersta hittar en målskytt kommer de att bli en av kandidaterna att utmana i toppen av serien, det till ett odds som ger 8ggr pengarna ger jag ett spelvärde på 8/10.

Marieberg 10.0
Slutade på kvalplats neråt förra säsongen lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar. Säsongen -19 blir ett tufft år och man måste rycka upp sig om man vill hålla sig kvar. Sista chansen att visa vad de går för i div 5? Marieberg har inför säsongen inte presenterat något nyförvärv förutom i ledarstaben. Om Marieberg inte värvar så kommer det bli väldigt tufft för de. Ledarstaben ser stabil ut och ser ut som följande:
Jonathan Svensson Manager
Nils Enwald Assisterande tränare
Michael Jonsson Assisterande tränare
David Ström Stabresurs
Felix Ringnell Lagledare

Marieberg spelar alltid med otroligt mycket fart och har tidigare spelat ett 4-3-3 spel väldigt offensivt. De är inte rädda för något lag och kan skrälla mot alla. Spelvärdet blir lågt då chansen att Marieberg vinner är liten jag ger det 3 av 10 i spelvärde.

Kilsmo IK 15.0
Här fattar ingen vad som händer, Kilsmo var så sist i div 7 förra året att det var synd om de. Kilsmo hade knappt spelare så de fick ihop lag och tillslut gick det inte och de drog sig ur serien.

Halvåret senare blir alla lika chockade när man ser att Kilsmo ska spela i femman nästa år. Anledningen till det visade sig vara att de på något sätt gjort en sammanslagning av Real Örebro och Kilsmo. Det finns väldigt mycket frågetecken här men en sak är säker, Real Örebros glansdagar är över och Kilsmos spelare har inget att tillföra i div 5.

Jag tror Kilsmo kommer att få kvala neråt och kan inte ge annat än spelvärdet 1/10. Det finns ingen möjlighet att Kilsmo kan gå upp.

Laxå IF 15.0
Jag förstår inte, oddssättaren måste ha varit full när han satte oddsen. Fall IF mötte Laxå och matchen slutade 3-0 till Fall där Laxå inte hade några större chanser till att göra mål (Förutom två missade straffar) Laxå kommer sist i serien och åker ur, rimligt odds 999ggr pengarna. Spelvärde är inget annat än 0/10. (Noll finns egentligen inte)

IFK Hallsberg 18.0
Här finns det mest spelvärda laget i hela serien! Ett Hallsberg som trillade ut 4an förra säsongen har nu gått ut och sagt att man ska tillbaka dit. Om man ser till höstsäsongen så kom Hallsberg mitten i av tabellen och det är något man verkligen bör ta i beaktande!
Hallsberg kommer att vara i toppen av serien, många unga hungriga spelare och en ny tränare det kommer att bli succé. Hallsberg är ett av få lag som spelar sina matcher på konstgräs och det är där man verkligen kan visa upp sitt fina spel. Notera också att förutom Johannes Gustafsson så har Hallsberg den spelare som jag tror får ligans MVP när säsongen är slut, jag pratar så klart om ingen mindre än Tom Gunnarsson. Jag är övertygad om att det är Toms sista säsong i Hallsberg och att han nästa säsong spelar i div 3 eller högre.

Hallsberg kommer att komma top 3 och när oddssättaren ger oss 18ggr pengarna finns inget alternativ till att inte lasta allt man har, själv har jag lastat bil, villan, frugan, och de slantar jag har på att Hallsberg vinner div 5! Spelvärde inget annat är 10/10

Örebro SK Söder 51.0
Coolbet har alltså gett Örebro Sk Söder 51 gånger pengarna på att vinna serien. Efter att ha varit och kollat på ÖSKs första match så blir jag fundersam på hur han satte det oddset, ÖSK är långt bättre än många lag i serien och kommer att hamna i mitten av tabellen.

ÖSK hade det tungt förra året och slutade precis ovanför kvalplatsen. Med en ny tränare samtidigt som det har rensats i truppen och inkommit nya spelare så är det väldigt svårt att säga vart ÖSK kommer att hamna i tabellen men min gissning blir som sagt mitten. Men oddset lockar och jag finner ett spelvärde här eftersom det är så ovisst om vad ÖSK kan få till. Spelvärdet här ger jag 8/10.

Lillkyrka IF 81.0
Lillkyrka tog steget upp förra året och det är inte så enkelt att klättra två divisioner på lika många år och jag tror att det är därifrån som oddset kommer ifrån.

I Myrsjöhuscupen tvålade Lillkyrka dit HOIF med 4-1 efter ett hattrick från Hannes Botvidsson. Jag var själv inte där och såg matchen men 4-1 är alltid fyra ett. Jag har inte hört om Hannes tidigare och var tvungen att kolla upp killen, han har tidigare spelat i Lillkyrka och förra säsongen hittade Hannes nätet 21 gånger och kom därmed på en andraplats i skytteligan div 6.

I övrigt vet jag inte mycket om Lillkyrka men min gissning är att de kommer att ha en bra och stark vårsäsong för att sedan dippa mot hösten. Lillkyrka kommer att leva på energin de fått i och med avancemanget.

Om Lillkyrka orkar hålla i så tror jag att de kan hamna på övre halvan av serien men inte mycket mer. 81 gånger pengarna skapar dock lite spelglädje. Jag ger Lillkyrka spelvärdet 5/10

Axberg IF 81.0
Jag rekommenderar er att gå in och följa Axberg på deras hemsida, det är ganska roligt hur de lägger ut lagen då de alltid lägger ut bilder på spelare i den formation som är tänkt, samt att någon skriver bra referat efter alla matcher.

Så vitt jag vet har Axberg aldrig spelat högre än div 5 (Kanske väldigt länge sedan) och jag tror inte att det här är säsongen som man tar steget upp heller. Axberg tog likt Lillkyrka steget upp till div 5 föregående säsong och är nykomlingar i serien.

Under försäsongen har man mött Laxå och Frövi och gått vinnande ur båda striderna. Möter Fall idag (söndag) och en seger där och man kommer kliva in i serien med ett gott självförtroende vilket kommer vara väldigt viktigt!
Som jag tidigare skrivit tror jag tyvärr inte att Axberg blir ett topplag och om jag har förstått det hela rätt är målsättningen att hålla sig kvar! Spelvärdet blir med den anledningen lågt och jag ger Axberg ett spelvärde till 3/10 trots höga odds.

Summering
Nu har ni fått en hel massa info om alla lag och vad jag ger för spelvärde. Jag tänker också ge ett försök till att tippa serien och där använder jag mer hjärta och magkänsla istället för statistik så det finns risk att det går käpprätt åt skogen.

1. Små IF
2. IFK Hallsberg
3. Sköllersta IF
4. Ervalla SK
5. Hidingsta IK
6. Mariebergs IK
7. Örebro SK Söder
8. HOIF
9. Lillkyrka IF
10. Kilsmo IK
11. Axberg IF
12. Laxå IF

Det är min gissning, hoppas det var till hjälp nu när ni ska kamma in storkovan, tänk också på att oddsen kan komma att ändras!
Trevlig söndag!