Fall IF i samarbete med Wikki Tourists F.C

april 1, 2019 0 av admin

Fall IF i samarbete med Wikki Tourists F.C

Under gårdagen kunde ni läsa om att Fall IF har skickat iväg sin chefsscout till Nigeria, idag släpps nästa bomb! Fall IF har nämligen inlett ett samarbete med den Nigerianska klubben Wikki Tourists. F.C. Wikki Tourists är något som vi har haft kontakt med under hela vintern och nu har vi äntligen fått till ett samarbete. Syftet med samarbetet är att visa upp spelarna i Sverige och sedan kunna slussa ut dessa i högre divisioner. Förutom att det troligen ger Fall ett rejält lyft i seriesystemet så kommer det också ge klirr i kassan.

Inget att hymla om, så här ser uppgörelsen ut. Wikki Tourists skickar hit spelare som de tillsammans med Tim väljer ut. Spelarna kommer sedan att spela seriematcher med Fall och visa upp sig i cuper mm. Samt så ges chansen att spela i Fall Ifs andra samarbetsklubbar som man hittar högra upp i seriesystemen. När spelaren sedan säljs finns en klausul som ger Fall IF klirr i kassan.

Hur finansieras detta? Genom sponsorer så som Billsgårdens Fastigheter AB och Henkas kommer spelarna att få både mat och boende gratis, pengar för att leva på får de av moderklubben och Fall.

När spelaren säljs så finns det i kontraktet skrivet att den första miljonen som spelaren tjänar in kommer att fördelas 25% till Fall 25% till Henkas 25% till Billsgårdens Fastigheter och 25% till moderklubben.

Kommentar från ordförande gällande samarbetet.
-Det här är något vi har jobbat med länge för att få till. Samarbetet med Wikki Tourists F.C ligger helt i de linjer som vi vill. Samtidigt som vi får bra spelare och får möjlighet att ta steget upp så ger det pengar för att säkra framtiden. Win win situation.

Sportchefen om samarbetet.
-Det här underlättar massor i arbetet med att bygga för framtiden, dels får vi in massa stora spelare och dels så kommer det på sikt generera pengar som i sin tur och behövs i framtiden.

Chefssouten om samarbetet.
-Äntligen har vi slutit arbetet som jag jobbat med än längre tid. Nu ska jag ta semester och bara dricka paraplydrinkar några veckor!

Vi har också lyckats nå Lars ”Lasse” Lagerbäck för en kommentar också!
-Efter min tid som förbundskapten i Nigeria så var det en sak som slog mig och det var den kämpaglöd som finns i alla spelare från Nigeria. Jag tror att det här samarbetet kommer leda till något stort i framtiden, jag vill önska all lycka både till Fall och till Wikki Tourists.