Matchreferat Laxå IF – Fall IF

Matchreferat Laxå IF – Fall IF

mars 31, 2019 0 av admin

Laxå IF – Fall IF

Stunden var kommen, Både Fall IF och Laxå IF med kniven mot strupen. Vid förlust så finns ingen chans för det förlorande laget att gå vidare från cupen. Vid seger lever hoppet om ett avancemang fortfarande.

Fall IF kom till spel med 13 starka spelare och 4 svaga, samt en stabilare lagledning än vad som tidigare skådats. Med 17st spelare är det som man kan förvänta sig hos Fall, väldigt rörigt.
6 avbytare och 4st coacher. Fall startade matchen med att slå de två bonus straffarna och Niklas dunkade enkelt in sin och Jonnie likadant med straffen som han fick förvalta. 2-0 innan matchen ens startat!

Fall startade med en 4-4-2 uppställning som såg ut som följande Oliver i målet backlinje från vänster med Backlund-Niklas-Jonnie-Bengtsson framför dessa i mittfältet hittade vi Hugo-Edlund-Joel-William Anfallare Pelle och Lindblad. Matchen startade i ett lugnt tempo där båda lagen spelade avvaktande och kände på varandra. Efter ca 15 minuter dyker vår nya mittback Gustafsson upp och 5 minuter efter att han kommit till matchen så blir han inbytt som forward. Gustafsson fick 8-9 minuter som anfallare och när det inte gav önskat resultat så blev han nerflyttad i banan och fick lira mittback resten av matchen.

Första halvlek var en väldigt tråkig match och jag förstår verkligen de 7 ”supportrar” som gick hem. Om man ska säga något om första halvan av matchen så är det att Fall IF hade övertaget både om man ser till det psykologiska och till bollinnehavet. Det enda att egentligen notera är att el capitano och tänkta avelshingst tyvärr inte längre kan få några avkommor, detta efter att ha fått en boll rakt i klockspelet och därmed tvingad till ett byte.

Andra halvlek däremot, vilken jävla match!

Domaren stoppar pipan i munnen och redan där ser man att det är två taggade lag som ska gå ut och göra upp om vilka som ska vidare och vilka som ska ut ur cupen. (Notra här att Fall har gjort ett målvaktsbyte och in kommer vår nya målvakt Isak. In som central mittfältare och senare i matchen vänsterback Oliver!) Första egentliga händelsen i matchen är när vår nyblivne forward Bergström efter ett mycket fint förarbete byggt av ett tika taka spel mellan firma Pell/Hugo Pelle lyfter bollen mot bortre där Niklas elegant tar ner bollen och knorrar in den i första krysset.

Efter att Fall målat växlade Laxå upp och det ledde till ett mindre kaos som tillslut ledde till att Jonnie tappar humöret och använder sin armbåge till att sänka en Laxå spelare i straffområdet. Gult kort och straff! Isak blir prövad direkt med en straffspark som tyvärr går i mål, glädlje skrik på Fall Ifs bänk när domaren tvingar Laxå att skjuta om straffen pga att en Laxå spelare tjuvat i straffområdet. Omstraffen går stolpe ut och Fall IF behåller ledningen med 3-0. Nu börjar kaoset på riktigt.

I en luftduell blir Niklas skadad och ( Inget ojuste från något håll) och Sjukvårade från Fall springer in på planen för att reparera honom, tyvärr lyckas de inte och blir tvungna att ta med han av planen. Matchen rullar på och ca 15 minuter senare så hör man hur en ox tokig Gustafsson skriker från planen VI HAR INGEN JÄVLA VÄNSTERYTTER!! Nu far tankarna i huvudet hos Rikard & David, har vi spelat med 2 på en kant? Har vi en innermittfältare för mycket?  Vad händer? Kontrollräkningen börjar och alla 11 på kanten får det till samma sak vi saknar en man. Fall IF har alltså i 15 minuter spelar med en man mindre på planen för att ingen spelare gick in när Niklas gick ut skadad. Man kan fråga sig hur det gick till men man kan framförallt fråga sig vad fan Bengtsson håller på med. Som vänsterback spela 15 minuter utan att fatta att man inte har en vänsterytter, vad tänkte han med?

Problemet med den försvunna spelaren löst, nu till nästa. Efter en långboll in i Falls straffområde fångar en Laxå spelare upp bollen och vänder upp i banan. Pang bom där möts den stackars Laxåspelaren av en dubbelmacka skapad av Gurra och Jonni. Straff igen och Isak har verkligen fått en skön start i klubben. Laxå spelaren stegar upp, klipper till bollen som seglar mot vänster stolpe som tur är seglar vår målvakt åt samma håll och kan boxa ut bollen till hörna.

Med 20 minuter kvar av matchen så börjar Fall tappa humöret. ED i en brutal glidtackling som alla andra domare skulle delat ut ett rött kort för, som tur är har domaren glömt det röda hemma och ED klarade sig med ett gult. Niklas och Lindblad tänder på alla cylindrar och lyckas (vid två olika tillfällen) snacka sig till ett gult kort var, båda dessa pga ”feldömda inkast”.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det var en match där Fall IF rullade ut Laxå och just nu ser det ljusare ut än någonsin för klubben! Det enda tråkiga är våra skador på Albin, Backlund, William, Niklas, Joel, Edlund.

 

Guldklimpar att dela ut!

3st GK ISAK! Räddar man två straffar är det inget snack!
2st GK Jonnie, Sätter straff, ordnar straff (Fel håll) och visar att han behövs!
1st GK Pelle, sliter som en varg och visar att han kan spela på alla positioner