Ledarstab 2019

mars 31, 2019 0 av admin

Fall IF gör om i leden!

Efter en misslyckad första säsong så börjar nu puzzlet med att bygga för nästa säsong. Många av puzzelbitarna finns redan, frågan nu är bara hur puzzlet ska se ut.

Coach inför kommande säsong kommer bli Rikard Bergström.
Kommentar från Ordförande:
-Rikard har hållit på med fotboll hela livet och har varit med i Fall IF från starten. Det ser vi som en viktig bit då han kan klubben innan och utan. En knäskada stoppar Bergström från spel under kommande säsong och då passade vi på att ta vara på hans fotbollskunskaper och är nu överens om ett 1års kontrakt som coach för Fall.

Tränare/Assisterande coach inför kommande säsong bli David Gustafsson.
Kommentar från Ordförande:
-Att kommentera sig själv är inte det lättaste men jag ska försöka. Jag har tänkt mig själv som skytteligavinnare inte så mycket som ass coach men pga av mina dåliga knän så behöver jag ha en reservplan då jag självklart vill vara en del av Fall även om inte knät skulle hålla.

Chefsscout kommande säsong blir ingen mindre än Tim Edvinsson!
Kommentar från Ordförande:
-Chefsscout är en ny roll i Fall IF en roll som tidigare säsong inte fanns. Tankarna är att bygga för framtiden och ska vi någonsin nå chansen på titlar så måste vi se framåt. Talangunderlaget i Sverige är tunt och därför har vi gemensamt kommit fram till att vi måste titta bredare i jakten på talanger. Tim kommer därför att vara på plats i Nigeria kommande säsong och där hoppas vi finna de guldkorn som behövs för att ta nästa steg.

Talangscout kommande säsong är Markus Lindgren
Kommentar från chefsscouten:
-Det känns klockrent att få in Mackan på den här positionen. Mackan har knappt påbörjat sitt arbete och se vilka talanger vi har hittat och kritat på hittills. Både Isak och Freddy gjorde succé i förra matchen mot Laxå. Det känns perfekt att ha Markus vid min sida!

Scout kommande säsong Mathias Olsson
Kommentar från chefsscouten
-Jag har inte så mycket att säga om Mathias då vi inte har arbetat med varandra tidigare. Oavsett så är all information vi kan få om spelare bra information!

Sportchef för Fall If blir Lucas Johansson
Kommentar från ordförande:
-Att vi har fått Lucas att krita på för Fall känns skönt. Alla klubbar behöver en person som Lukas, Lukas själv menar att hans första stora värvning var han själv. (Sportchefen har alltså värvningen av sig själv som den första stora värvningen till föreningen) Lukas har skrivit på ett 3års kontrakt och det känns nu skönt att kunna släppa den bollen. Tim och Lucas känner också varandra sedan tidigare vilket kommer underlätta arbetet för båda.

U-23 tränare nästa säsong blir Gustav Strömberg
Kommentar från Coach:
Det känns bra att ha gjort klart med ”Strömma” ytterligare 2år. Gustav har påbörjat ett stort arbete med våra talanger och redan är 3st inslussade i A-laget. Fortsätter det i den här farten kommer vi att ha en otroligt stabil grund att stå på i framtiden.

Assisterande coach tillsammans med Gustafsson är Martin Wängdahl
Kommentar från sportchefen:
-När vi lyckades få Bergström & Gustafsson att skriva på så väcktes tankarna direkt att vi behöver bredda staben! Gustafsson ska spela och vinna skytteligan och med Bergström avstängd står vi där utan någon redo att ta tag i det!
När vi fick nys om att Wängdahl var ledig så var saken klar, han ska vi ha! Sagt och gjort så kontaktade vi han och Martin ville känna på laget en match och sen var det klart. Martin tyckte att atmosfären i laget var fantastiskt och vill vara med och bygga på det här!

Massör kommande säsong är inget vi vill gå ut med innan alla papper är klara.

Materialförvaltare nästa säsong är klart att det blir Daniel Malmer
Kommentar från sportchefen:
När man ska bygga ett vinnande lag är det viktigt att alla delar stämmer. I Daniel hittar vi en perfektionist ut i fingerspetsen. Daniel har stor rutin då han funnits på fotbollsarenor enda sedan han var ett litet barn.
Här vill jag också påpeka att det är ett stort och nästan omänskligt arbete och därför ser vi också över flera alternativ. Vi har en person till kontrakterad men vi vill inte gå ut med namn då det kan röra upp känslor i klubben där han verkar idag. (kontraktet är påskrivet men vi ska inte tvinga någon till Fall, vi har gett personen ifråga mera tid till att bestämma hur han önskar göra själv.)