Matchreferat Frövi IK – Fall IF

Matchreferat Frövi IK – Fall IF

mars 28, 2019 0 av admin

Fall – Frövi

Så då var det dags, årets första match! Fall IF som hemma lag borta i Frövi? Vad händer?
Svaret på den frågan är att Fall inte har fått ordning på mattan medan Frövi har en plastmatta som alltid är redo för spel, redo för spel kan man väl säga att Fall också var.

Allt startade bra, solen lyste fåglarna kvittrade och Oliver stod och tog emot samtliga spelare när de en efter en dök in. Alla spelare utom två, de två som saknades var Fredriksson och Lindmark. (Och PelleHugo som skulle komma sent) Efter mycket om och men kommer Fredriksson in i omklädningsrummet ilsken som ett bi började han gorma om att Lindmark den jäveln aldrig kom till samlingen i Sköllersta och därför blev han sen. Årets första faktura för försening går därför till Fredriksson/Lindmark som kom sent utan att meddela det i tid. (Goa 200kr till lagkassan!)

Till Matchen!
Fall formerade sig till en början med en uppställning likt 1-3-2-3-1. En libro, framför libro spelade en rak 3 backslinje med 2 sittande centrala mittfältare framför sig. Framför de sittande hittar vi en central mittfältare och bredvid denne 2 vind snabba yttrar och längs fram en ensam forward.

Planen var glasklar, dunka in straffen och spela försvar! Niklas slår in straffen mer självklart än att solen går upp på morgonen och allt gick enligt plan. (Förutom att vår nyblivne libro herr Gustafsson tänkte presentera sig med 2 självmål, det gick dock inte för oliver räddade båda försöken på mållinjen.) Domaren blåser tillslut i pipan och det är halvtid, hittills är allt frid och fröjd.

In i halvtid rullar tankarna i huvudet på coach Bergström och assisterande Wängdahl. Analyserna sattes igång direkt, vad är planen för att hålla detta uppe? Vi tenderade på att ha ett nytt rekord när vi bara gjorde 9st byten i första, ska vi byta oftare? Eller är det ett vinnande koncept att bara göra 20 byten på en match för att behålla stabiliteten i laget?

Mer fundersamma blev tränarduon när de klev in i omklädningsrummet och fick se Oliver ligga på massagebänken i väntan på att massören skulle sätta igång att mjuka upp han. Det gjorde hon inte.
I smärre chock efter blicken som nyss skådats var det inte det enklaste att börja prata taktik, men planen blev i alla fall att vi skulle spela vidare och styra Frövi utåt och trötta ut dem.

Domaren blåser igång andra halvlek och efter några farliga målchanser från båda håll så lyckas Frövi tillslut lirka in 1-1 på en fast situation efter drygt 55 spelade minuter. Matchen står och väger Frövi kanske med någon chans mer än Fall. Minut 55-80 är ett sömnpiller med undantaget att Gustafsson och Edlund mördade två killar i eget straffområde. (Ja, två mycket självklara straffar) men domaren valde som tur att fria och låta spelet löpa på.

I minut 82 gör Frövi 1-2 genom en hörna. Minut 86 skjuter Niklas en kanon frispark som Frövis målvakt får fingrarna på och kan stöta ut. Minut 90 Frövi för 1-3 på frispark.

Summering.
Fall har hittat en ny mittback i Simon Gustafsson, ingen springer ifrån han och ingen tacklar ner han. Fila lite huvudspel och det kan bli Sveriges reservplan om VNL tänkt vara fortsatt pappaledig. (Rykten säger att han redan fått börja pröva spela back i SIF.)

Edlund har löptränat hela vintern och lirade 80min HELT SJUKT. (två löp pass under vintern oklart hur långt han sprang)

Ny massör och ass coach värvade, välkomna Alice och Martin!

Ny mittfältsgeneral hittad i Joel Jonsson. Planen nu är att ED och Joel kan sköta mittfältet och att vi kan skicka upp Niklas ett hack i banan. (Krav från Niklas för att krita på för -19 är att skjuta straffar och lira forward)

Adam lyckades få bort svett lukten från kläderna trots att de varit otvättade sedan Pålsboda matchen i höstas

Vi har konstaterat att A. Bergström väger lite för lätt för att lira ensam forward.

Backlund sprang inte offside en enda gång!

Det låter som att summering får sluta här. Nu ska det bara delas ut GK

3st GK – Simon Gustafsson, han får den bara för att det är första gången han lirar 90
2st GK – Joel Jonsson, mittfältaren vi saknat, typ som Kristoffer Olsson fast sämre
1st GK – Alice och Martin, de får dela på 1 eftersom jag inte vet om de är 18år ännu. De får den för att snabbt och dramatiskt kasta sig in i hetluften och gör ett kanonjobb!

 

Guldklimpar är gula och blå, Edlund dricker den gärna rå.