Vad hände med Fall?

september 28, 2018 0 av admin

Senaste inlägget som ni kunde läsa här på FallIF.se var inför superderbyt mot Pålsboda. En match där Fall IF förra matchen hade ett så bra lag som Fall kunde ha. Vi saknade ingen, det var också den enda match som det har hänt.

Och sedan dess har det hänt saker, massa saker. Fall IF ligger på sista plats i serien och möjligheten att gå om Röfors ser dålig ut då Fall måste ta in 25 mål i målskillnad. Skit samma vad som har hänt, imorgon är det derby och det är vad som händer där och då som räknas!

Lite info inför matchen imorgon. Pålsboda ligger på plats 4 i serien med målskillnad 28-28. Pålsboda kan varken komma högre eller lägre och för deras del spelar inte matchen någon roll. Fall har lite sämre statistik och har parkerat bussen längst ner i serien med en målskillnad på 13-40.
Efter att ha läst denna statistik skulle jag inte spela många kronor på Fall IF. Dock är derby alltid ett derby!

Fall IF har under säsongen lyckas dra på sig 18 gula kort, inget rött kort. Pålsboda har 11 gula och 1 rött. I Fall finner vi Rikard med 3gula som fulaste spelaren, i Pålsboda hittar vi Patrik Larsson med 1 gult och 1 rött som fulaste spelare.
Statistiken tyder alltså på att det blir en ganska lugn match där vi troligen kommer att se Fall IF lite aggressivare i sitt spel än Pålsboda.

Om vi ser till de 11 spelare som spelat flest matcher i respektive lag så ser vi att Pålsbodas 11 under säsongen har spelat 116matcher. Statistiken på Fall Ifs 11 spelare med flest matcher landar på 101 matcher. Att notera är att Christan Karlsson, Oliver palm, och Alexander Karlsson verkar vara osårbara då samtliga 3 har spelat alla seriematcher säsongen -18. I Fall är Martin Bengtsson den spelare som spelat flest matcher och han kommer upp i 11.
Statistiken tyder alltså på att vi kommer att se ett Pålsboda som är mycket mera sammansvetsat än vad Fall IF är.

När vi ser till gjorda och insläppta mål kan vi se att Pålsboda har gjort 28 och släppt in 28 medans fall har gjort 13 och släppt in 40. Ganska sorlig läsning om vi ser på Falls statistik.
Notera att Pålsboda har gjort mer än dubbelt så många mål och nästan släppt in hälften.

Sett till antal målskyttar så ser vi att Fall har 11 olika målskyttar och Pålsboda har under säsongen haft 10 olika målskyttar. Att notera är att det Pålsboda har 7st spelare som har gjort 2mål eller fler där vi i toppen hittar Alexander Karlsson med 10mål. I Fall är det bara David Gustafsson (6st mål) Och Rikard Bergström (5st mål) som har gjort mer än 1 mål under säsongen.
Sett till dessa siffror så lär Pålsboda lira med punktmarkering och Fall borde spela med ett zon-försvar då alla i Pålsboda verkar kunna hitta nätet.

Vi bjuder på lite insikt i Fall dan före dan så att ni vet vad som finns att vänta.
Inför morgondagen har Fall inte riktigt samma bredd som den förra matchen mot Pålsboda. I morgondagens match saknas Följande spelare.

Lucas Johansson – Skadad
Sascha Cetina –
Knäskadad
Moe Saeedi – oklart varför
Simon Bergström 2 – Väntar barn imorgon.
Jonni Hellström –
Bortrest
David Asplund – Bruten tå.
Jonathan Eriksson – Bortest
Marko Marinac – Hemma i Kroatien
Emanuel Lundqvist – Skadad.
Fadi Alsabti – Bortrest
Jerry Hammer – Sjuk
Jesper Gravé – Innebandymatch

Sjuka inväntar svar
William Henriksson
Simon Backlund
Freddy Lodesjö
Mathias Olsson
Emil Luong

Med 33 spelare som saknas är det ett under att Fall IF inte lämnar WO till morgondagens match! Istället kan ni räkna med att truppen som spelar imorgon kommer vara taggade till tusen och göra allt i sin makt för att hämta 3 pinnar och göra derbyt till något sjukt!

Den preliminära laguppställningen
Det kommer att bli en laguppställning som inte är den vanligaste utan vi har tänkt att vi ska spela med en
4-3-1 uppställning där vi startar med de 9 spelare vi har tillgång till.

I målet hittar vi Oliver som så oftast!
Till vänster i backlinjen finner vi Fall Ifs egen stålman Bengtsson i mittlåset hittar vi Niklas & Glenn och till höger Mackan. I mittfältet hittar vi 3 centrala lirare i Adam och tvillingarna PelleHugo.
I anfallet ger vi ansvaret till Rikard.

Spelstilen vi tänker oss är att vi backar hem och låter Pålsboda rulla boll och sen hoppas vi kunna straffa dem genom snabba omställningar! Samt så hoppas vi såklart att Wille, Backis, Freddy, Matte, Emil frisknar till!

Om det är någon som har tips på annan bra taktik, kanske har några råd att ge så finns laget att finna på Satin under fredagskvällen. (Har ni inget att komma med så kan ni alltid bara komma och ha det gött med oss!)

Sist men inte minst vill vi också hata lite på förbundet.  SVFF – fotbollsmördare! Hur tänker man när man stänger transferfönstret redan första September. Med ett öppet transferfönster hade Falls möjligheter att vinna varit lite större i alla fall 😊