Fall fick inte Pålsboda på fall

juni 19, 2018 0 av admin

Derbydags i div 7 södra, Fall IF stod som hemmalag och när gästande Pålsboda GoIF var på besök. Matchen som även spelades under Fall IF dagen. Innan matchen startade var det många frågetecken om det skulle bli match eller inte med tanke på branden som härjade i Hällabrottet.

Med hoppborgen uppblåst, grillen tänd och popcornen poppade så var alla frågetecken utredda, det skulle bli match! Dommaren blåser i pipan och Patrik Larsson sparkar igång derbyt.

Matchen hann bara bli 4 minuter gammal innan domaren fick använda penna och block första gången för dagen. Anledning var en satsning av Rikard som skulle leda till matchens första gula kort.

Pålsboda tog tag i taktpinnen och var det laget som skapade mest i början av matchen. Efter ca 15 minuter skrek 100 galna Pålsboda supportrar efter utvisning på Fall Ifs nummer 11. Publiken menade på att Rikard var sen in i en duell med Pålsbodas målvakt. (På reprisen kan man se att Rikard är klockrent först på boll, rätt av domaren att fria.) Matchen rullade vidare i ett ganska tråkigt tempo och det var inte mycket till tiki taka i första halvlek. Värt att nämna är att Glenn slog Edlund rekord på snabbast byte. Glenn hann med att spela ca 50 sekunder innan han efter sin första passning drog baksidan, slutspelat i derbyt för den gamla legenden.

Noll – noll Stod det när domaren blåste av den första halvleken. Halvtid och dags för blomutdelning, och blommor är han värd! Vi pratar såklart om Timmy Bjärnebro, musiker, fotbollsspelaren, legenden som har skrivit låten Tiki taka boom , pojkarna på Fall. I samband med blomutdelningen fick vi även en kort intervju med Timmy som där och då inför 200 människor som vittnen lovade att om Fall IF inte åker ur div 7 så skriver han ännu en låt!

Andra halvlek. Pålsboda inleder återigen matchen piggast och efter 11 spelade minuter i andra halvlek var det dags för dagens första mål. Det är Cromen som får inleda målskyttet, bra slagen hörna av Carlback och ett uselt försvarsspel av Fall och Christian kan enkelt nicka in 1-0.

Matchen är fortsatt dålig, Pålsboda äger mittfältet och därav äger mer boll än vad Fall gör. Fall har ett långt anfall i 60 minuten, spelet vänder och Patrik Larsson skulle göra som han brukar, ta bollen och springa sig till ett friläga. Tur för Fall att Edwin offrar sig, genom att hänga i Patrik med all sin kraft så lyckades han förstöra kontringen tyvärr kostade det ett gult kort. Matchen står och väger och inget av lagen har särskilt farliga målchanser.

Hörna Pålsboda, Andra slår den mot samma ställa som Cromen stod på när han kunde nicka in 1-0. Denna gång är det Ljuden som flyger fram och sätter pannan mot bollen. Oliver styr bollen ut i stolpen och på returen kan Isak Johansson enkelt placera in 2-0.

Fall IF höjer upp tempot och kämpar för att få in en reducering. Fall IF får ett inkast högt upp i planen, ett långt kast in mot straffpunkten, Pålsboda rensar bort bollen, domaren blåser i pipan och pekar på straffpunkten och alla är lika förvånade. Mest förvånad av alla är Timmy som knappt själv kunde tro att domaren skulle gå på den filmningen. Edwin tar hand om bollen, lägger upp den på straffpunkten. Bestämt stegar han upp ansatsen och lika bestämt dunkar han bollen ut mot omklädningsrummet.

Fall fortsatte att jaga efter reducering dock utan resultat. Det sista som händer i matchen är att David råkar trampa på en Pålsbodaspelare i en situation där Pålsbodaspelaren precis innan hållit fast David och någon stans där lyckas domaren fiska upp ett gult kort från fickan.

Matchen slutar 0-2 till Pålsboda efter en jämn match där det inte bjöds på särskilt mycket sambafotboll.

I övrigt är det några andra saker som jag skulle vilja nämna.

1. Publiken, så jäkla roligt att det blev så stor uppslutning på folk! Det har inte varit så här mycket publik på Sköllervallen sedan hjälmaren brann!
  2. David, fruktansvärt synd att han inte fick göra mål i matchen, jag menar om man går så mycket all in att man ordnar till en sådan frisyr, hur skulle då målchesten sätt ut?!
  3. Inträde, snälla alla ni andra klubbar i div fem, sex och sju. Ta inte inträde på era matcher. Det är så mycket roligare om det kommer upp folk och kollar på matcherna. Ta inte betalt i inträde, locka mer folk och tjäna dom pengarna i kiosken.
  4. Tack alla som hjälpte till att göra eventet så bra som det blev!
  5. Tack till all publik, fantastik kul. Hoppas vi ses igen nästa derby!
  6. Grattis Pålsboda!