Fall IF gästar Röfors

juni 14, 2018 0 av admin

Bottenmöte i div 7, Fall IF stod innan matchen mot Röfors på 3poäng och Röfors stod innan matchen (och efter matchen) på 0poäng. Trots att Röfors kört över både Pålsboda och Örebro United har de 0 poäng, anledningen är att de har spelat med spelare som inte tillhör laget vilket har resulterat i att Röfors har förlorat på WO.

Under samlingen uppstår en olustig känsla i laget. Glenn kommer dit och ska INTE spela, Gustav Strömberg och Mathias Olsson glider in och börjar byta om och redan där borde de flesta börja bli fundersamma. Fall IF ställer alltså upp med tränare Tim, Strömma, och Olsson (som aldrig har ägt ett par fotbollsskor) ombytta, 32 grader i skuggan och ingen människa kunde tro att den här matchen skulle gå Falls väg.

Fall IF hoppade över uppvärmningen och sökte istället skydd i skuggan. Röfors gjorde tvärtom och sprang uppskattningsvis ett halvt maraton under uppvärmningen. Domaren blåser i pipan, Fall försöker sig på ett snabbt anfall direkt vid avspark och det är det enda Fall får röra bollen första kvarten.

Efter ca 25 spelade minuter är de flesta av de 22 spelarna på planen helt slut, Fall IF får en frispark på mittplan och istället för att ta tid på sig och vila lite så lyfter Rikard iväg en boll mot straffområdet där David stångas mot 3st galna Röforsspelare, på något sätt lyckas han levande få med sig bollen och ta sig in mot straffområdet för att sedan dundra in den bakom Röfors målvakt.

Fall IF tog halvtid i 42 minuten istället för efter 45, Oliver stod kvar i målet och kämpade på för att få en snyggare bränna. Under samma tid fick Röfors för sig att driva upp bollen i anfallszon och sedan rulla in den i Fall IFs mål.

Halvtidsvila. Halvtidssnacket gick mest åt till att prata om huruvida Edlund skulle överleva matchen eller inte så mycket mer blev inte sagt.

Domaren blåser igång den andra halvleken och det dröjde fram tills 72 minuten innan det hände något roligt. Och roligt blev det. Jonnie som för dagen blev placerad som mittback gav sig ut på en färd mot hörnflaggan och väl där klipper han till bollen och får till ett perfekt inlägg som Rikard enkelt kan nypa till och göra 2-1 på.

Bara minuten senare ger sig lagkapten Niklas sig ut på en ordentlig löpning, väggspel med storebror och helt plötsligt hamnade han i ett friläge som förvaltades på bästa sätt. 3-1.

Sista kvarten blev en sorglig historia, med ett tempo sämre än när PRO har boccia turneringar. Glenn hade med dragna baksidor och en stukad lårbenshals kunnat dragit upp tempot i matchen. Som ni förstår så blev matchen inte roligare än så och matchen slutade 3-1 till Fall.

Övrigt att tillägga är att Edlund gör 90minuter som vänsterback. (Helt sjukt!) Och att han numera är gjuten på den positionen. Marko sprang ca 1,5 mil under matchen trots värmen. Rikard tilldelade sig själv en guldklimp, och en till Edlund. 3 gula kort, samtliga för osportsligt uppträdande bra jobbat!…