Matchreferat Fall IF – Kilsmo IK

maj 31, 2018 0 av admin

Sambafotboll under mammornas dag!

Under söndagseftermiddagen spelade Fall IF sin 4 seriematch för säsongen, gästande Kilsmo IK stod för motståndet. Ni kanske redan har läst ett referat angående denna match, dock stämmer det referatet inte riktigt då det skrevs redan innan matchen var spelad. Med tanke på att matchen utspelade sig under morsdag så hade vi ett riktigt kanonerbjudande i kiosken. Alla som gick och handlade tillsammans med sin mamma fick två hamburgare till priset av en. Erbjudandet gick vägen och vi sålda fint med hamburgare!

Hur var matchen? Fall IF tog snabbt kommandot och visade direkt vilket av lagen som skulle komma att styra matchen. Kilsmo valde att backa hem långt med hela laget, vilket är ganska självklart att man gör när man ska spela 90 minuter fotboll utan avbytare i 30grader värme!

Fall hade som matchplan att försöka trötta ut Kilsmos vänsterback. Genom långa bollar mot Backlund/Edlund. Tyvärr gav det inte vidare bra resultat då Backlund missat att det finns offside även i div 7. (Han slog för övrigt rekord i antal sprungna offsider i en match!) Första 20minuterna blev en transportsträcka där inget av lagen hade några chanser att skryta med.

Matchens inledande mål blev till genom att Niklas spelar upp bollen i mitten till Rikard som vänder upp och skickar iväg en macka till Pelle som tog en perfekt djupleds löpning. Iskallt kan Pelle rulla in 1-0 bakom Emil Daagh. Det var ungefär vad som hände första halvleken.

Andra halvlek. Kilsmo IK sparkar igång den andra halvleken. Fall sätter hög press från start och nästan direkt i andra halvlek vinner Emil en duell mot Kilsmos vänsterback, Simon Bergström kommer som ett skott på utsidan får passningen av Emil, bryter in i straffområdet och kyligt placerar han in bollen lågt vid bortre stolpen. 2-0 till Fall efter 48 spelade minuter. 3-0 blir till genom att Rikard Får en macka av Marko, rundar målvakten och retsamt rullar in bollen i öppet mål. 51 spelade minuter. I den 60 minuten får Rikard friläge igen denna gång framspelad av Jonni, förvaltar det på bästa sätt och gör 4-0. Minut 70 David ”hattrick” Gustafsson gör sitt första mål för dagen 5-0. Minut 75 hänger mr. Hattrick sitt andra för kvällen 6-0. I minut 80 är det Offidernas man Simon Backlunds tur att göra mål, spel på vänsterkanten, Rikard får tag i bollen spelar bollen mot bortre stolpen där Backlund kastar sig fram och dundrar in bollen! sitt första mål någonsin i seniorsammanhang, grattis offsidelund. Minut 85 är det mr. Hattricks tur att återigen näta 7-0. Efter en otrolig soloraid på högerkanten dribblar han sig in längs kortsidan för att från ingen vinkel alls sätta 8-0.

Värmen tar ut sin rätt och spelet blir sämre och sämre för varje minut som går. I slutet av matchen får Kilsmo in ett tröstmål, mycket välförtjänt. Vi vill passa på att ge Kilsmo kredd för att de plågar sig igenom matchen utan avbytare, otroligt starkt!

Det heliga vattnet från bränna källan gav effekt direkt och Fall kunde vända den nedgående trenden. Till nästa hemmamatch kommer denna otroliga trolldryck finnas att köpa på flaska i kiosken för enbart en hundralapp!