Mutthyllan vs Fall

maj 26, 2018 0 av admin

Under måndagskvällen gästade Fall IF Mulhyttan på Idylliska Åsavallen. Tidigt blev vi varse om att Mullhyttan hade ett specialvapen. Mygguppfödning, aldrig tidigare har jag befunnit mig på en plats där det funnits så mycket mygg. Det visade sig också vara ett stort problem, det var mer fokus på mygg än på att spela fotboll.

Dommaren blåser i pipan, Mullhyttan sparkar igång spelet och matchen är i full fart. Fall IF är de som tar kommandot först och styr första 15 i matchen. Mullhyttan krigar till sig en hörna och efter ett fruktansvärt dåligt försvarsspel kan Mullhyttan enkelt rulla in 1-0. Efter första målet så tar Mullhyttan över spelet mer och mer. Spelet står och väger lite där båda lagen har farliga chanser men inget av lagen har skärpa i avsluten och första halvlek slutar 1-0.

Andra halvlek börjar med att Fall sätter ett högt tempo och pressar för fullt för ett kvitteringsmål. Det höga tempot lönade sig tillslut. Det var återigen en hörna som skulle vara starten till målet. Edwin slår en kort hörna till Bergström som dribblar sig in i straffområdet, lyfter bollen till Gustafsson som distinkt trycker in 1-1. Publiken jublade så det hördes hela vägen till Fjugesta!

Fall fortsätter sitt höga tempo och skapar många farliga chanser, tyvärr blir det ingen utdelning. Istället kan Mullhyttan kontra och göra 2-1 genom sin otroliga målskytt Mohamed Salah. (Skender, Amidi). Fall fortsätter hålla upp tempot. Tyvärr slarvas det lite i försvaret och Mullhyttans Skender Amidi är snabbt där och tar vara på misstaget och gör där 3-1. 4-1 målet kommer jag inte ihåg, troligen något jädra skitmål…

Efter 4-1 bygger Fall om i laget och spelar en 3-3-4 uppställning, sätter press med sina 4 anfallare. Skapar chanser, fortfarande ingen utdelning. Mullhyttan klipper till med en långboll och med Falls sargade försvar fanns inte mycket som kunde sätta stopp för Amidi som med det målet fullbordade sitt hattrick för kvällen. Dommaren blåser av matchen och snabbt som fasen sprang samtliga från planen för att fly myggen.

Extra roligt med matchen är att det är väldigt schyst (Förutom att Mullhyttans lagkapten nästan alltid drog i tröjan, eller spelade fult för att han inte hängde med. Och att Tyni missade sin glidtackling med typ 20minuter) inget tjafs, gnäll eller onödiga efterslängar. Det är jäkligt bra!

Tack Mullhyttan och välkomna i höst!