Matchreferat Fall IF – ÖUFC

maj 12, 2018 0 av admin

Match dags!

Fall IF spelade under lördagen sin första hemma match någonsin. En match som drog tresiffrig publiksiffra. Jäkligt roligt att se att det är så många Personer som ”berörs” av vårat lag. Det kom publik från urskogen i Svennevad, Någon skymtade bröderna Lindblom från staden Östansjö i publikhavet. Att Robin Karlsson åkte hela vägen från Göteborg, att Henka Gustafsson tagit ledig från Restaurangen, att Pierre tagit länsbussen ut till Sköllersta, att Hasse Magnusson 80 år ung vandrade upp till matchen, det säger lite om vilka känslor klubben skapat.

Om matchen. Första halvlek blev en tråkig historia för Falls del, individuella misstag gjorde att Örebro kunde göra både ett noll och två noll. Innan domaren blåste i pipan för halvtidsvila.

Halvtidsvila, Tim pratar om vad som ska förändras för att vi skulle försöka vinna matchen. Vi överger vårat 3-5-2 spel och övergår till att spela 4-4-2. En förändring som ger ett bra resultat. Fall gör både 2-1 och 2-2. Och har många chanser att göra 3-2.

Halvleken blir väldigt tråkig då Örebro filmar och gör att halvleken blir nästan dubbelt så lång som den borde ha varit. Efter ett offsidemål av Örebro som tyvärr blir godkänt sätter Fall IF full fart framåt. En forcering som slutar i att Niklas i en duell olyckligt krockar med målvakten och matchen blir avbruten i väntan på ambulans.

Pausen gjorde sig väl och båda Falls anfallare hann upp till kiosken för att fylla på med kakor och korv. Tyvärr räckte inte energin från fikat och Fall IF fick se sig besegrade med 4-2.

I referatet måste jag även säga att trots den goda stämningen runt om planen så är det sjukt tråkigt att under matchen behöva ta emot hot, glåpord och annat som inte hör hemma på en fotbollsplan. Att spelare i Örebro helt oprovocerat sparkar ner en spelare i vårat lag, det är tråkigt. Man ska fan inte behöva vara rädd när man spelar fotboll. Det är division 7.

 

Vi vill passa på och skicka ett extra tack till Berra & Carina som ställer upp och sköter grillen och cafeterian. Tack även till Sköllersta IF för att ni hyr ut anläggningen till oss. Samt ge kredd till domaren som trots allt skit håller ihop matchen bra.