Philip Hjalmarsson vs Fall IF

maj 5, 2018 0 av admin

Fall IF spelade under lördagsförmiddagen sin första seriematch någonsin. I matchsporgrammet stod det att Fall IF skulle spela borta mot Finnerödja IF, så blev det inte riktigt. Fall IF fick möta Philip Hjalmarsson.

Dommaren blåste i pipan och Finnerödja tog snabbt tag i taktpinnen. Det var farliga målchanser direkt efter start. Som tur var lyckades Tim göra några fantastiska fantomenräddningar och Fall IF lyckades reda ut stormen. Efter 20 spelade minuter var det dags igen, Finnerödja tryckte på och spelade ett spel som hör hemma långt högre upp i seriesystemet. I den 20onde minuten lyckas Finnerödja efter en tilltrasslad situation turligt sätta 1-0. Det var början på tio fruktansvärda minuter. Kort efter första målet fick Finnerödja en hörna från höger hårt slagen mot bortre stolpen, flygande kommer en helt galen Laxå kille och dunkar in 2-0 till Finnerödja. 3-0 målet sker genom ett skott som CR7 skulle varit avundsjuk på. 4-0 minns jag inte då jag fortfarande var förblindad av 3-0 målet.

I halvlek pratades det om hjärta, klubbkänsla, och 7.5or. Andra halvlek blev en åktur och Finnerödja lyckades pricka in 5 mål innanför stolarna. Fall IF får turligt in 2 mål. Första sker genom ett typisk Bergström mål där det blir en glidtacklingsduell mellan Rikard och Finnerödjas målvakt, en duell som Rikard tar hem. Andra målet sker genom en långboll slagen mot David lite sne lyckas Pelle skarva fram den till Gary som enkelt kan runda 2 försvarare och sedan rulla in bollen på bortre.

Att rubriken lyder Hjalle vs Fall är för att om inte Philip skulle ha varit med så skulle det ha blivit en jämn match. Hjalmarsson, du har en stående inbjudan till Fall, välkommen över när du känner för det.

För övrigt vill jag passa på att tacka FIF för det otroligt goda kaffet som vi blev bjudna på innan match.

Sist men inte minst vill jag påminna alla om att Fall IF aldrig någonsin har förlorat en hemmamatch!

Skål

/Mr. 7,5