Eastlake IF VS Fall IF drar 5000 besökare!

april 14, 2018 0 av admin

Parkeringarna var fulla och besökare var överallt. Uppskattningsvis var det ca 5000 besökare som befann sig runt Allévallen. Om det var matchen eller Hallsbergsmässan som dem var intresserade av det låter vi vara osagt.

Vart börjar man?
Igår kväll åkte jag (Rikard) och David in till Satin med enda anledning att reka så att inga av våra spelare befanns sig där dagen innan match! Oturligt nog hittade vi båda våra innermittfältare i baren. Samt så befann sig vår mittback på Sorella. Totalt hade Fall IF 5st spelare som vistats på krogen dagen innan match vilket skulle komma att synas i matchen.

Inför match
klockan 09.30 hade Fall IF fortfarande inget matchställ (Vårat är skickat på tryck)
David som under morgonen skulle fota Sköllersta IF började fråga runt om det fanns ett bortaställ som vi möjligen kunde få låna, tyvärr fanns inget ställ. David lyckades i en soptunna hitta ett matchställ och förhoppningar om att Fall IF skulle komma till matchstart levde!

I omklädningsrummet
Vi träffas innan matchen och Ingen i laget känner alla. Vi har ännu inte haft någon träning och det första vi gjorde var att presentera oss för varandra. Efter att ha kört namnleken delade David ut ”Soptunne stället”. Vi bytte om och gjorde oss klara. En viss spritdoft (Från ED och Edwin) gjorde att vi vara snabba med att byta om för att komma ut i friska luften. ¨

Uppvärmningen
Eftersom att vi inte fick tillgång på planen fick vi springa bredvid på en väldigt mjuk gräsmatta. Efter 1 vända (60 meter) så blev Edwin tvungen att avvika för att besöka toalett och bli av med rester från gårdagen. När vi sedan fick tillgång till planen var det viktigaste att köra igång och passa bollen. Att ens fundera på att spela match på uppvärmningen var inte att tänka på då över 50% av laget inte känt på bollen senaste 3 åren!

Matchstart!
Start trupp:

3-5-2 med 2 wingbacks.

Joel (MV)
Asplund, Niklas, Tyni
Simon B                                             Eshan
Edlund          Glenn
    Edwin
Rikard             David

Så startade Fall IF sin första match, första bytet kom efter ca 7 minuter då Edlunds fot inte var på spelhumör. Helt plötsligt fick Bengtsson hoppa in på planen som mittback och Tyni blev uppflyttad, till innermittfältet.

Första halvlek: Östansjö tar tag i taktpinnen
I början av matchen såg Fall IF lite nervösa ut. Med darriga ben och med lite för stor respekt för motståndet fick Östansjö ostört föra de första 20 minuterna av matchen. Fall IF växte sig sedan sakta men säkert in i matchen.

Fall IF hade två stycken fina frilägen men varken Rikard eller David lyckades förvalta någon av chanserna. Istället blev det Östansjö IF som fick inleda målskyttet. 1-0 efter ca 20 spelade minuter.

Simon Bergström går till historien
Triss i Bergström. Storebror Bergström kastar ett långt inkast till lillebror Bergström som tar emot bollen och skickar den mot bortre delen av straffområdet där kusin Bergström befinner sig och enkelt kan placera in 1-1. Simon Bergström blir därmed första spelaren för Fall IF att hitta nätet.

Fall chockar och gör 2-1 firma Bergström, Bergström. En chipp över Östansjös mittbackar, bollen blir för lång och Östansjös målvakt är först på bollen. Målvakten skjuter bollen i bröstet på Rikard och han kan enkelt lägga in bollen i öppen kasse. (Jävligt snygg målgest också typ en framåtvolt)

Östansjö gör 2-2 genom ett sjukt snyggt mål. Ett inlägg på bortre och deras spelare kastar sig dunkar in bollen!
Halvlek
Domaren blåser i pipan och helt plötsligt får Edwin fnatt, han gör sin snabbaste löpning hittills (trots att matchen är avblåst.)  tydligen var det lite vatten kvar i flaskorna och han kände att han var en av de som behövde det mest.

I halvlek gick snacket om att vi har gjort det bra och har 2-2 i halvtid mot ett Östansjö som nästa säsong ska spela i division 5. Kloka ord från kapten Tyni & Glenn och saken var biff. Alla visste precis dom skulle göra och andra halvlek skulle bli en succé!

Andra halvlek.
Fall tog åt sig av vad Tyni och Glenn hade sagt och spelade precis enligt planen! Första 20 minuterna har Östansjö ingenting och Fall IF är dom som styr spelet. Det visar sig och efter ca 15 minuter gör Fall 2-3 genom att Backlund spelar fram Edwin till ett friläge som han förvaltar på bästa sätt.

Samtidigt som Fall IFs kondition börjar tryta så växer sig Östansjö in i den andra halvleken. En långboll slagen mot deras anfallare tvingar Eshan till att göra en otillåten brytning och Östansjö får en frispark precis utanför straffområdet. Niklas Lindblom lägger upp bollen stegar fram och skjuter bollen hårt mot första stolpen otagbar för Joel. 3-3.

I den 85 minuten gör Fall IF byte nummer 47 för dagen. I minut 87 slår Östansjö in 4-3 genom ett typiskt Zlatan mål, vilket sedan blir slutresultaten i matchen mellan ÖIF & FIF.

Matchprestationer:
Matchens lirare: Niklas Bergström
Enda spelare som gör 90 minuter: Glenn! (45år ung) (förutom Joel.)
Målskyttar: Rikard, Simon, Edwin
Assist, Niklas x2, Backlund.
Gula kort: Bengtsson! (Brutalt ful kapning)
Röda kort: Inga.
Skadade spelare: Edlund (efter 7 minuter gick foten sönder) David (Efter 40 minuter fick han känningar i knät) Niklas (60 minuten bruten handled, typ)

I övrigt måste jag säga att alla i Fall sköter sig bra och för att inte ha gjort någon träning ännu så ser det här ut att kunna bli en fruktansvärt rolig säsong!

Ses på nästa match!