Katastrof eller succé? Den som väntar får se.

april 9, 2018 0 av admin

Målvaktsskada redan innan säsongen?!
Våran tänkta målvakt Kriztofer Zetterlund har åkt på en allvarlig skada och beräknas vara borta under hela vårsäsongen. Klubben har försökt mörka skadan men rykten har läckt ut och vi väljer nu att gå ut med vad det är för skada Kriztofer har råkat ut för. Det ett stukat självförtroende, läkarna har inte velat säga hur länge han blir borta men med mina egna doktorskunskaper hoppas vi i alla fall att han är tillbaka efter fotbolls-VM. (Fördelen med denna typ av skada är att man kan fysträna obehindrat.)

Vad händer nu? Står Fall och faller på grund av den stundande målvaktskrisen?
Icke! Direkt när våran sportchef Lucas Johansson fick vetskap om att Kriztofer var skadad så inleddes scouting av nya målvakter. Scoutingen har gått bra och Lucas har redan flera namn klara!

Lucas, vart hittar man nya målvakter med bara 3 veckor till säsongsstart?!
-Direkt när jag fick höra om Kiffes skada så insåg jag att det skulle bli tufft att hitta en ny målvakt. Jag vet att AIK brukar åka söderut för att hitta nya talanger, både Teteh Bangura & Mohamed Bangura är från Sierra Leona. Min första tanke blev att jag kollar vad vi har kvar i transferpengar och sen åker jag söderut.

Du menar att du tänkte åka till Afrika?
-Självklart, men när jag såg vilka pengar vi hade att röra oss på så fick jag lite panik. Med 104 kronor på kontot så räckte det ungefär till Askersund.
-Du skulle till Afrika och hamnade i Askersund.
-Tro mig, det är inte så illa som det låter! I Askersund hittade jag inte bara en målvakt utan två!

Vad hittar vi i dessa målvakter och vad heter dem?
-Det kanske är lite kaxigt att presentera målvakterna innan dom har kritat på.
-Det är inte klart än alltså?
-så gott som. Jag menar hittills har jag inte misslyckats med någon värvning!
-Vi är nyfikna, berätta om målvakterna!
-Målvakterna ämnar värva är Gustaf ”Gegge” Olofsson & Emanuel ”Manne” Lundkvist.
Om jag fick beskriva Gegge med bara 3 ord skulle det vara bra med fötterna.
Om jag fick beskriva Manne med bara 3 ord skulle det vara stark i luften.

Båda målvakterna är ca 190cm långa. De båda påminner mycket om varandra. Pålitliga och stabila, man vet vad man får. Mycket snack och hjälper våra mittbackar genom att prata rätt och mycket.

Gegge och Manne har även en hel del gemensamt. båda två bor i Askersund. (Gegge i Zinkgruvan) båda två gillar bilar, Manne volvo, Gegge Saab. Samt att ingen av dem har spelat i seriesystemet på många år.

Så kontrakten blir klara vilken dag som helst?
-Jag ska bara ringa till dem först.
-Du har inte ens pratar med dem?
-Nej, inte ännu. Jag tycker det är här är ett bra sätt att tala om för dem att de ska spela hos oss säsongen som stundar.
-Och om dem inte skulle vara intresserade?
-Alla vill spela i Fall IF.