Efter långa förhandlingar kan vi äntligen presentera…

Efter långa förhandlingar kan vi äntligen presentera…

april 8, 2018 0 av admin

Värvningen från Sveriges högsta liga
I förrgår skrev vi att vi skulle presentera en spelare från Sveriges högsta liga, vi överdrev inte. Vi underdrev faktiskt. Han har faktiskt spelat i Europas högsta liga! Spelaren vi pratar om jobbar till vardags på fritids i Hallsberg, bor i Pålsboda med sin sambo, sina två katter och den farliga hunden Diablo.

Niklas Bergström
Det är såklart Niklas vi pratar om. Nu tänker ni säkert att han har väll varken spelat i Allsvenskan, La liga, Serie A eller någon annan högsta liga i Europa. Nej han har inte spelat i högsta ligan i fotboll. Dock har han gjort det i Starcraft 2 som är ett datorspel med lika många utövare som fotbollen har. Jag vill därmed understryka att vi inte har ljugit för er!

Om Niklas
Niklas började sin karriär i Pålsboda GoIF när han var 5 år gammal. Sin första seniorsäsong gjorde han när han var 14. Förutom fotboll har Niklas spelat Ishockey, pingis och innebandy. Den sistnämnda sporten utövar han fortfarande och säsongen 17/18 var han spelande tränare i Pålsboda IBF. Han gjorde även en mycket kort karriär som ryttare, men slutade när han ramlade av, fastnade i stigbygeln och drogs med ett 20-tal meter efter hästen.

Fullständigt namn? Per Inge Niklas Bergström
Ålder: 22
Yrke: Anställd på fritidshem.
Din idol:
Min äldre bror, (Rikard) det är en riktig förebild och min idol
Favoritmat: Fläsk och Löksås, pappa ska ha lagat den!
Politisk åsikt? Blå.

Bästa idrottsminne?
-Det måste vara när vi tog SM-silver med distriktslaget i innebandy 2012. (Födda 94, Niklas är född 95)

Berätta något om dig själv som folk inte visste om dig.
-Jag gillar att sova i tvåskift, när jag jobbar morgon så börjar jag 06:45 och slutar 16:00. När jag kommer hem efter jobbet brukar jag gå ut och gå en (kort) promenad med hunden och sedan går jag och lägger mig två eller tre timmar. Runt klockan 19 går jag upp och sen är jag vaken och brukar kolla NHL för att därefter gå och lägga mig några timmar igen.

Vad kommer du att tillföra laget med?
– Jag har mycket energi, samt en stor vinnarskalle. Att jag aldrig i mitt liv har missat en straff tror jag också kommer vara viktigt. (Det är svårt att hitta bra straffskyttar idag)

Udda talang?
-Jag kan lätt göra 500 ”duttar” på huvudet med en fotboll.

 

5 Snabba
Sjunger du i duschen?
– Självklart, oftast något bidrag från melodifestivalen
Skulle du vilja vara känd? –Skulle jag vilja vara känd så hade jag varit det.
Vad är överst på din bucket list?
– Studiebesök på Lithells(Stor korv fantast)
Favoritnummer?
13
Smeknamn? Sveensken, (från min tid som dataspelare) eller Förhuden (lång historia)

 

Det ryktas om att det är hard feelings mellan Fall IF och Pålsboda GoIF. Låt oss höra från din sida.
– Jag har också bara hört något rykte, ingen har pratat med varken mig eller Rikard om det.
Några kanske anser att vi sticker från moderklubben och försöker ta med oss flertal spelare från Pålsboda och därför förstör för föreningen. Det är helt tvärtom!

De som har sagt att de ska spela i Fall IF och som förra säsongen spelade i Pålsbodas A-lag är jag och Rikard. Lucas Johansson är skadad och kommer inte kunna spela. Istället är Lucas med och är en stöttepelare i föreningen och laget.

Anledningen till varför vi startar Fall IF var för att vi inte ville förstöra för Pålsboda.

I Fall IF kommer vi inte att träna mer än en gång i veckan. (Den träningen är helt frivillig) Jag gillar att spela matcher, det är därför jag spelar fotboll. Skulle jag vara med i Pålsboda och inte träna så finns det två olika scenarier.

1: Jag platsar fast jag inte kan träna speciellt mycket för alla skador. Då är risken att jag tar en plats för någon junior som tränar.

2: Jag får inte spela för att jag inte tränar. Jag älskar att spela match, men kan inte alltid träna på grund av arbete och skador. Det är anledningen till att vi kör igång Fall If och varför jag kommer spela där.